čtvrtek 15. ledna 2015

Tohle letos musím vidět

Než se pustím do článku o filmech za rok 2014, ráda bych vám dala tipy na filmy pro rok 2015. Nebo vám spíš ukázala filmy, na které se letos těším či mě nějak zaujaly a chci je vidět. Přesněji, které chci vidět v kině. Některé už byly uvedeny ve světě do kin loni, ale u nás budou až letos. Jsou to zejména ty ze začátku roku. To jen pro upřesnění, aby se nevedly zbytečné diskuze. U některých ještě zatím nevyšel trailer. A věřím, že během roku se ještě pár dalších objeví. Prozatím můj seznam vypadá takto.


Sedmý syn
Režie: Sergej Bodrov
Herci: Ben Barnes, Jeff Bridges, Julianne Moore, Kit Harington
Proč to chci vidět:
Za prvé mám ráda fantasy a tohle vypadá, že to možná nebude až taková blbost. Hlavním důvodem, ale přiznejme si je, že tam hrají mí dva oblíbení herci Ben a Kit. :3

Trailer:


Kingsman: Tajná služba
Režie: Matthew Vaughn
Herci: Colin Firth, Taron Egerton, Samuel L. Jackson, Mark Strong
Proč to chci vidět:
Špionážské technologie jsou vždycky nejvíc cool. Mimoto přestože jsem holka mám akční filmy ráda. Taky je to v Anglii a hrají tam samí skvělí gentelmani.

Trailer:


Mortdecai: Grandiózní případ
Režie: David Koepp
Herci: Johnny Depp, Ewan McGregor, Gwyneth Paltrow, Olivia Munn
Proč to chci vidět:
Komedie jsou fajn žánr pokud si chcete oddechnout. Kostýmově a výtvarně to vypadá podle traileru taky hrozně dobře a Johnny je přes svůj věk stále kus. K tomu připočítejte Ewana a není co řešit.^^

Trailer:


Popelka
Režie: Kenneth Branagh
Herci: Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Hayley Atwell, Richard Madden
Proč to chci vidět:
Miluju disneyovky a hlavně pohádky a přestože jejich moderní adaptace nedopadnou vždy nejlíp. Po Maleficent jsem docela optimistická a na Popelku se hrozně těším. Myslím, že to bude pastva pro oči hlavně u visuálních efektů a výpravy. Taky jsem hrozně zvědavá na Cate jako zlou macechu. Určitě bude skvělá.

Trailer:


Padesát odstínu šedi
Režie: Sam Taylor-Johnson
Herci: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Jennifer Ehle, Rita Ora
Proč to chci vidět:
Upřímně knížku jsem nedočetla, protože mě to nebavilo a přišlo mi to děsně stupidní. Stejně bych, ale ráda věděla, co na tom všichni mají. Takže film bude podle mě menší zlo než se snažit přelouskat celou knihu. Mimoto hudbu dělal Danny Elfman a toho já mám děsně ráda, takže minimálně ta hudba bude super.

Trailer:




Teorie všeho
Režie: James Marsh
Herci: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Emily Watson, Harry Lloyd
Proč to chci vidět:
Ráda se dozvídám něco o životech slavných a významných lidí našich dějin. Proto mi životopisné filmy přijdou super. Tenhle je navíc romantický a je to drama. Takže perfektní kombinace. Kromě toho Eddie je skvělý herec a taky hrozný sympaťák. A Felicity si pamatuju ještě z Čarodějky školou povinné. Je hezká a talentovaná a to se cení.

Trailer:

Insurgent
Režie: Robert Schwentke
Herci: Shailene Woodley, Theo James, Ansel Elgort, Jai Courtney
Proč to chci vidět:
Knižní předlohu jsem přečetla jedním dechem. Divergence se mi líbila, takže jesti Insurgent bude stejně povedená budu jako fanoušek knížek naprosto spokojená. Na tenhle film se těším obzvlášť hodně.

Trailer:



Čarovný les
Režie: Rob Marshall
Herci: Anna Kendrick, Johnny Depp, Chris Pine, Emily Blunt, Meryl Streep
Proč to chci vidět:
Už jsem říkala, že pohádky mám ráda. Takže víc už snad vysvětlovat nemusím. Snad jen dodám že kostýmy a masky vypadají božsky. Btw.: Muzikály mi přijdou taky super.;)

Trailer:


Avengers: Age of Ultron
Režie: Joss Whedon
Herci: Chris Evans, Chris Hemsworth, Robert Downey Jr. Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Aaron Taylor-Johnson, Tom Hiddleston
Proč to chci vidět:
Je to MARVEL! Přestože komiksy jsem zatím nečetla /ukamenujte mě XP/, tak marvelovské filmy naprosto zbožňuju a nedám na ně dopustit. Viděla jsem všechny už několikrát a vždycky mě úplně dostanou. Pro mě to jsou naprosté filmové orgie a hrozně si jejich sledování užívám. Mimoto herecké obsazení je prostě dokonalé. Co si přát víc?

Trailer:


Paper Towns
Režie: /
Herci: Nat Wolff, Cara Delevingne
Proč to chci vidět:
Jsem prostě zvědavá jestli to bude stejně dobré jako Hvězdy nám nepřály. I když po tom, jak mě po přečtení zklamalo Hledání Aljašky tomu moc šancí nedávám.

Trailer: /


Mimoňové
Režie: Kyle Balda, Pierre Coffin
Herci: Sandra Bullock, Pierre Coffin, Chris Renaud
Proč to chci vidět:
Jedny z nejbožejších animovaných postaviček, co kdy byly. Mimoňové jsou prostě úžasní. Jsou žlutí a milují banány! Jen doufám, že bez Grua to nebude spíš průšvih. Trailer, ale vypadá dost slibně.

Trailer:


Ant-Man
Režie: Peyton Reed
Herci: Evangeline Lilly, Paul |Rudd, Michael Douglas
Proč to chci vidět:
Další marvelovka. A nemůžu si přeci pokazit řadu.^^

Trailer:



Petr Pan
Režie: Joe Wright
Herci: Hugh Jackman, Rooney Mara, Garrett Hedlund, Amanda Seyfried
Proč to chci vidět:
Kromě toho, že je to další adaptace pohádkového příběhu, tak to natočil jeden z mých nejmilejších režisérů. Viděla jsem všechny jeho filmy a žádný mě vyloženě nezklamal. Navíc mám dojem, že zatím nic podobného tomuto žánru ještě netočil. O to to bude podle mě zajímavější.

Trailer:



Hunger Games: Síla vzdoru 2.část
Režie: Francis Lawrence
Herci: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Julianne Moore, Natalie Dormer
Proč to chci vidět:
Jsem obrovský fanoušek celé série HUNGER GAMES. Ať už knih nebo filmů. Nedám si na ně sáhnout. To snad objasňuje vše. Navíc Francis Lawrence je další z mých nejoblíbenějších režisérů.

Trailer: / 

Star Wars: Síla se probouzí
Režie: J. J. Abrams
Herci: Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels
Proč to chci vidět:
Star Wars jsou kultovní záležitost. Přestože to není úplně moje srdcovka jako správný cinefil si to nemůžu nechat ujít. To je snad pochopitelné.

Trailer:



Doufám, že mám všechna jména bez chyb. Pokud by jste našli nějaké nesrovnalosti dejte vědět. Taky mi klidně napište na jaké filmy se v letošním roce těšíte či chystáte vy. Třeba díky tomu rozšířím svůj seznam.

3 komentáře:

  1. Anonymní15/1/15 20:17

    Ja by som ešte pridal Big Hero 6. Síce z minulého roku, ale ako si písala - jeden z tých, ktoré u nás meškali až do 2015.

    OdpovědětVymazat
  2. Presne, presne. Kde máš Big Hero 6? U nás to začína budúci týždeň a ja som na to už dosť naštartovaná. :D

    OdpovědětVymazat
  3. To mě asi nějak úplně minulo. Ani nevím, že něco takového vzniklo. Asi bych se měla stydět.^^ Ale určitě na to kouknu.;)

    OdpovědětVymazat