úterý 9. února 2016

Ze skicáku 1.

V rámci produktivního roku 2016 se snažím moc nezahálet a kreslit, co to jen jde. Sice tak dva týdny v lednu jsem tužku nevzala do ruky vůbec, ale i tak se mi podařilo něco málo obrázků nastřádat. Zkouším nové techniky a styly. Zamilovala jsem si v poslední době hlavně fixy. Jak na linku, tak na stínování. Nedá se to totiž gumovat a to mě nutí si víc každý tah trochu víc rozmyslet. 


První koláž skic je plná naprosto náhodných obrázků. Zelené jsou z cestovního Moleskinu, takže mi zabraly třeba tak pět minut. Docela uvažuji nad pořádnou ilustrací Edith z Crimson Peak, která je vlevo dole. Taky ta hradní scenérie by možná stála za detailnější prozkoumání. A kdybyste se náhodou divili, proč je ta královna vybarvená jen z části, tak je to proto, že se mi ji podařilo rozmazat. Kdo mohl tušit, že se ten fix na lineart bude pod Promarker fixem rozpouštět? No navztekala jsem se kvůli tomu hodně.




Nějakou dobu jsem měla takové medailonkové období. Hrozně se mi to zalíbilo a asi jich v budoucnu uvidíte více. Taky jsem si neodpustila aspoň jeden obrázek Elsy, protože Frozen u mě už od Vánoc vede hned na několika frontách. Mám s ním stolní kalendář a hromadu samolepek do diáře. A u toho to určitě neskončí.




Nejvíc mě, ale v poslední době provází Harry Potter. Pravděpodobně díky blížícímu se filmu mě chytla naprostá "potterovská" mánie. Tudíž když mě zrovna nebaví poslouchat písničky, tak si u kreslení pouštím audioknihy. Taky jsem během nemohoucnosti zhlédla dva filmy a v práci pořád pokukuji po všech knížkách, které mi ještě chybí do sbírky. A taky pořád uvažuji nad omalovánkami s HP tématikou. Ty si asi nakonec taky neodpustím. Harryho určitě čekejte ještě spoustu a spoustu. Tohle jsou zatím prvotní návrhy vzhledu hlavních postav. Musím říct, že jsem s nimi celkem spokojená. Teď už je jen dostat do ruky, aby pokaždé vypadali stejně.

Která skica vás zaujala nejvíce a co říkáte na fixy?

2 komentáře:

  1. Anonymní11/2/16 15:55

    Mě osobně nejvíce zaujaly dvě kresby z první koláže. Především sedící dívka (3. zleva dole) a to i přesto že má vyhozené rameno, a poté ta scenérie s hradem. Zdraví Drik

    OdpovědětVymazat
  2. Taky to viím na hrad, a pak taky na culíkatou slečnu a dýmu co vypadá jako Cersei z druhé koláže, stíny mi tam přijdou nejpřirozenější a nejsmysluplnější. :)

    OdpovědětVymazat